Виявлено взаємозв’зв’язок між розвитком раку і вживанням готової їжі в упаковках

2

Американські експерти з науково-дослідної організації Silent Spring Institute виявили взаємозв’зв’язок між розвитком раку і вживанням домашньої їжі. Виявилося, що у фастфуді і готової їжі в упаковках міститься ПФАС, або перфтороктансульфоновая кислота, негативно відбивається на здоров’ї ї людини.

В рамках дослідження експерти провели анкетування понад 10,1 тис. осіб. Крім того, добровольці складали аналіз крові для визначення кількості ПФАС в організмі. В ході роботи учасники експерименту детально описували страви, які вживали протягом дня, а потім тижня, місяця і року. В результаті вдалося з’єднання з’ясувати, що рівень ПФАС у людей, що харчуються, приготовленої в домашніх умовах їжею, був значно нижче, ніж у віддають перевагу ресторани швидкого харчування та готові страви в упаковці.

Експерти прийшли до висновку, що готова їжа може забруднюватися шкідливими для людського організму речовинами від самої упаковки, при виготовленні якої використовуються різні матеріали і добавки. До речі, високий показник ПФАС може провокувати розвиток раку, але і проблеми зі щитовидкою, безпліддя, маленька вага у новонароджених і порушення в роботі імунної системи.