Стало відомо, чому не можна пити гарячий чай

8

Люди, які люблять пити дуже гарячий чай, ризикують стати жертвами серйозних захворювань, здатних спровокувати летальний результат. До такого висновку прийшли іранські учені, що опублікували наукову роботу по темі.

Вважається, що максимальний шкоду, якої може завдати організму гарячий чай (кава) — це опік слизових оболонок ротової порожнини. Альо насправді вживання гарячих напоїв може мати набагато серйозніші наслідки. При самих несприятливих сценаріїв вживання дуже гарячого чаю може стати причиною раку стравоходу або шлунка.

«Прийнято вважати, що гарячий чай володіє якимись особливими цілющими властивостями, але в реальності це зовсім не так. Якщо ви любите постійно обпалювати свої слизові оболонки гарячими напоями, то лише ризикуєте стати жертвою онкологічних або інших не менш приємних хвороб», — говорять дослідники з Ірану.

Чай може містити свинець, фтор, а також деякі інші отруйні речовини. Особливо висока їх концентрація у чаї, який був зібраний в країнах з проблемною екологічною ситуацією. Експерти кажуть, що не варто заварювати чай занадто довго (довше трьох хвилин), а також вживати більше чотирьох чашок напою в день. А температура чаю повинна бути не вище шістдесяті п’яти градусів Цельсія.