Сніданок довгожителя: 5 продуктів, які збільшують тривалість життя

745
фото pexels.com

Дієтологи рекомендують розпочинати свій день з 5 продуктів, які доведено збільшують тривалість життя.

Дослідження вчених показали, що ті з нас, хто щільно снідає, частіше можуть похвалитися нормальними показниками рівню цукру в крові і здоровою вагою. Правильний сніданок зменшує ризик розвитку багатьох серйозних захворювань.

Які продукти, на думку експертів, краще всього їсти, щоб стати довгожителем?

Яйца

фото pixabay.com

Ці джерела енергії містять речовини, які необхідні для підтримки хорошого здоров’я і профілактики вікових захворювань. Позитивний вплив на зниження ваги, пам’ять, очі і кістки роблять яйця відмінним білковим продуктом, який обов’язково треба включити у своє ранкове меню. Дієтологи рекомендують їсти не менше шести курячих або перепелиних яєць в тиждень.

Банани

фото pixabay.com

На думку експертів, зеленуваті або плямисті банани мають втричі більшу здатність поліпшити настрій. Це хороші джерела вуглеводів, що є паливом для мозку і м’язів, а також триптофану і вітаміну B6, які потрібні для виробництва речовин, що підвищують настрій. Більше того, банани покращують травлення і нормалізують тиск.

Ягоди

фото pixabay.com

Всі ягоди корисні – їх яскраво-сині, пурпурні і червоні відтінки свідчать про те, що вони наповнені антиоксидантами, які борються з ушкодженнями в організмі. Але не всі вони приносять користь однаково – деякі краще за інших подовжують життя. Такими ягодами є чорниця, ожина, малина і полуниця.

Йогурт

фото pixabay.com

Йогурт містить корисні для кишечника пробіотики, а також білки, кальцій і фосфор. Згідно з проведеними дослідженнями, йогурт допомагає протистояти багатьом віковим захворюванням, включаючи високий тиск, остеопороз і підвищену вагу. Дослідження вчених показують, що найбільшу користь приносить одна невелика склянка йогурту в день.

Цільнозернові продукти

фото pixabay.com

Ці продукти позитивно впливають на кровоносну, травну і імунну системи і знижують ризики появи вікових захворювань. Перехід з рафінованого на цілісне зерно – це простий, але потужний крок до поліпшення здоров’я і продовження життя. Такі продукти важливі для організму, тому їх слід вживати щодня.