Шість джерел пробіотиків для зміцнення імунітету восени

3

Ті, хто весь час хворіє, у більшості випадків мають ослаблену імунну систему. Між тім пробіотики можуть стати дуже ефективним засобом у боротьбі з застудою.

Для відновлення і зміцнення імунної системи краще віддати перевагу лікарським засобам натуральні пробіотичні джерела. Про це розповіли німецькі медики на портал Focus Online.

За їх словами, пробіотики, будучи живими мікроорганізмами, по-особливому важливі для організму людини: вони сприяють здорової кишкової флори і, таким чином, можуть допомогти захистити організм від шкідливих речовин і інфекцій. Відомо, наприклад, що при регулярному вживанні пробіотиків можна запобігти виникненню алергії і шкірних захворювань.

«Пробіотики мають властивість активувати імунні клітини і тим самим захищати організм від багатьох хвороб», – констатували фахівці.

Щоб природних чином заповнити потребу організму в пробіотиках, можна вдатися до ряду пробіотичних продуктів для зміцнення імунної системи.

Кімчі. Кімчі насичена клітковиною і молочнокислими бактеріями, оздоровлює травлення і підтримує імунну систему. Вітамін А, С, К2, вітаміни групи В, такі як В1, В2 і В12, залізо і різні амінокислоти – все це міститься в кимчи крім пробіотиків, роблячи її одним з найбільш корисних продуктів у світі.

Йогурт. Заслужено вважається одним з кращих джерел пробіотиків – вживання натурального йогурту покращує кишкову флору і допомагає при проблемах з травленням, таких як запори або діарея. Крім того, з-за високого вмісту кальцію йогурт може поліпшити щільність кісток і запобігти високий кров’яний тиск.

Невеликий рада: переконайтеся, що ваш йогурту невеликий термін придатності: чим свіже продукт, тім вищий вміст молочнокислих бактерій.

Кефір. На додачу до пробіотиків багатий кальцієм, магнієм і фосфором, містить вітамін В2, В12, вітамін D. Знову ж, продукт не повинен бути розрахований на тривалий термін зберігання, тоді він дасть кишечнику набагато більше молочнокислих бактерій.

Мариновані огірки. Експерти відзначають, що більшість огірків в супермаркетах не містять живих молочнокислих бактерій. Правильніше маринувати огірки самим.

Місо. Місо – це продукт традиційної японської кухні, найчастіше у вигляді густої пасти, яка проводитися шляхом бродіння соєвих бобів, рису, пшениці або суміші з них. Завдяки тривалому періоду дозрівання, який часто триває кілька місяців, розвиваються молочнокислі бактерії, які забезпечують характерний для місо пряний кисло-солодкий смак, а також зміцнюють кишкову флору і допомагають підтримувати здоров’я всього організму.

Сір. Такі віді сіру як чеддер, грюйер, гауда, моцарелла і пармезан все ще містять живі молочнокислі бактерії. При вживанні сіру діє правило: чим старше сір, тім більше пробіотичних бактерій в нього входити. У тієї ж годину пастеризовані сорти сиру не містять живих пробіотиків.