Регулярне вживання цих продуктів знижує ризик онкології

1

Вживання часнику, цибулі і цибулі-порею знижує ризик розвитку пухлини у товстій кишці.

Вчені з Китаю прийшли до висновку, що вживання часнику, цибулі і цибулі-порею може знизити ризик розвитку колоректального раку. Прес-реліз дослідження був опублікований в Азіатсько-Тихоокеанському журналі клінічної онкології.

Зазначається, що фахівці співвіднесли дані 833 пацієнтів, які страждають від колоректального раку, і 833 здорових людей за віком, статтю та місцем проживання.

Учасників дослідження періодично опитували про раціоні і частоті прийомів їжі.

Експерти виявили, що ймовірність розвитку колоректального раку була на 79% нижче у дорослих, які споживали велику кількість цибулі, порівняно з тімі, хто споживав його у відносно меншій кількості.

Вчені прийшли до висновку, що в часнику, ріпчастій цибулі і цибулі-пореї містяться сполуки, які можуть допомогти знизити ризик розвитку злоякісної пухлини в товстій кишці.