Покращує травлення і стан серця: чим ще корисний виноград

33

Зараз в магазинах продається багато недорогого винограду. Які корисні властивості були виявлені у ягід винограду вченими та медиками?

Виноград є постачальником цінних для організму біологічних речовин.

Ресвератрол. Це біологічно активна речовина з групи рослинних естрогенів може боротися з речовинами, які ушкоджують клітини. Ресвератрол запобігає злипанню крові, знижує рівень холестерину і пригнічує запалення в судинах.

Фенольні сполуки. Жоден фрукт не має такої високої частки кавової кислоти, як виноград. Крім неї у винограді містяться такі фенольні сполуки як кверцетин та мірицетин. Кілька досліджень показали, що вони захищають організм від розвитку раку і серцево-судинних захворювань .

Фолієва кислота. Є різновидом вітаміну B, її часто виписують як харчову добавку вагітним жінкам: дефіцит фолієвої кислоти може вести до патологій розвитку плоду. Брак цієї речовини в організмі дорослих людей провокує розвиток раку, безпліддя, порушень психіки.

Вживання винограду корисно для поліпшення роботи ряду органів і систем організму.

Шлунок і кишечник. Виноградна клітковина забезпечує регульоване травлення. Присутня в ньому суміш целюлози, цукру і кислот діє як природне проносне.

Зуби і кістки. Для наших кісток виноград цінний з точки зору містяться в ньому мінералів. До його складу ягід входять кальцій, калій, магній, які, крім іншого, зміцнюють кістки і зуби.

Серце і кровообіг. Антиоксидантні компоненти винограду допомагають підтримувати рівень холестерину в здоровому діапазоні і можуть знижувати кров’яний тиск. Його вживання збільшує вміст в крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи вірогідність серцевих нападів.

Шкіра. В кісточках винограду містяться вітаміни А, Е, К і природні олії, які сприяють зміцненню клітин і омолоджуючого ефекту. Фахівці радять їсти ягоди з кісточками і зі шкіркою.

Нервова система. Виноград є багатим джерелом вітамінів А, С, В6 і фолатів (похідних фолієвої кислоти), а також важливих мінералів – калію, кальцію, заліза, фосфору, магнію і селену: завдяки такому складу він ефективно знімає втому і нервову напругу, відновлює сили і енергію, підвищує захист організму від стресу.

Легені. Виноград покращує стан дихальних шляхів і легенів – лікарі рекомендують цю ягоду астматикам.

Медики радять з’єднання їдати щодня від 150 до 250 грамів в день. За їх словами, в темних ягодах міститься найбільша кількість антиоксидантів, які зміцнюють імунітет, альо в тій же година чим виноград темніше, тим значніше його алергенний потенціал. Людям зі слабкою підшлункової залози, цукровий діабет або ожиріння а також деякими проблемами з шлунково-кишковим трактом від вживання винограду краще утриматися.