Онкологи розповіли, чим ризикують любителі курячого м яса

3

Вчені з Оксфордського університету виявили зв’язок між вживанням курки і трьома видами раку. Одним з онкологічних захворювань є злоякісна меланома.

Як показали дослідження, любителі курячого м яса ризикують отримати злоякісну меланому, рак простати і неходжкинскую лімфому. Вчені відстежували 475 000 британців середнього віку, аналізуючи їх раціон харчування та недуги, які в них були діагностовані, виявивши, що у 23 000 з них розвинулися в більшості своїй три види онкологічних захворювань.

Варто відзначити, дослідження американських вчених, опубліковані раніше в цьому році, показало, що жінки, які перейшли на птицю, відмовившись від яловичини, баранини або свинини, на 28% рідше діагностуються з раком молочної залози.

Коли мова заходити про червоному м ясі, NHS вказує, «ймовірно, існує зв’язок між вживанням величезної кількості продуктів тваринного походження та колоректальний рак».