Названо топ-5 найкорисніших продуктів для профілактики хвороб серця

11
фото unsplash.com

Вчені Британської дієтичної асоціації оприлюднили список найкорисніших для роботи серця продуктів.

Кожна щоденна порція цільнозернових продуктів знижує ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань на 9%. До списку найбільш корисних продуктів фахівці Британської дієтичної асоціації (BDA) включили коричневий рис, макарони з цільнозернового борошна, вівсяну кашу і житній хліб.

Один з найголовніших ворогів серця – холестерин. Накопичуючись, він відкладається на стінках судин, вражає коронарні артерії, судини, що живлять головний мозок.

За словами фахівців, вживання багатих клітковиною бобових утворює своєрідний “гель” в травному тракті, який зв’язується з холестерином і знижує його засвоєння організмом.

“Щоденне вживання бобових (130 грамів) знижує рівень поганого холестерину на 5%”, – пояснили дієтологи.

Також в список потрібних серцю продуктів потрапили фрукти і овочі. Окрім клітковини вони містять калій – він сприяє контролю за кров’яним тиском.

Замикає список – риба. В ній містяться омега- 3 жири, які зміцнюють серце, а також вітаміни B6 і B12. Фахівці дійшли висновку, що споживання чотирьох порцій риби на тиждень знижує ризик серцевого нападу на 21%.