Медики розповіли, яке м’ясо корисно при підвищеному тиску

3

Вчені встановили: при розщепленні білка курячих ніжок в організмі виділяються речовини, що сприяють зниженню підвищеного тиску.

Високий кров’яний тиск створює підвищене навантаження на артерії, які відповідають за доставку крові від серця до іншим органам всередині тіла. Коли артеріальний тиск підвищується і постійно залишається на високому рівні, різко зростає ймовірність небезпечних для життя нападів – інфаркту та інсульту. Крім цього, підвищуються ризики ниркової недостатності, серцевої недостатності та судинної деменції.

Раціон людини може бути дуже важливий для зниження показників артеріального тиску та його підтримки на нормальному рівні. Дослідження, проведене науковцями з Японії, показує: білок, що міститься в курячих ніжках, розщеплюються шлунком на більш дрібні білкові компоненти, які знижують кров’яний тиск. Вчені констатують, що ці дрібні білки діють подібно до інгібіторів АПФ — ліків, що призначаються при лікуванні гіпертонії.

Зокрема, гіпотензивну дію білка в курячих ніжках підтвердилося в дослідах на щурах. Такий білок викликав зниження кров’ю трав’яного тиску у щурів-гіпертоніків, яке поступово зникало після 24-годинного періоду.

У результаті автори проекту нікого висновок, що у людей «включення в раціон курячого супу, приготовленого з м яса курячих ніжок, ефективно для зниження кров’ю трав’яного тиску».

У тієї ж годину смороду відзначають, що курячі ніжки все ж не здатні замінити собою прийом препаратів від кров’ю трав’яного тиску, якщо ті вже прописані лікарем.