Медики назвали топ-3 продукти, які запобігають утворенню тромбів

272
Фото Unsplash.com

Густа кров – головна причина утворення тромбів. При цьому стані порушується кровообіг, а організм стикається з кисневим голодуванням. В зв’язку з цим, в найбільшій небезпеці знаходиться головний мозок.

Зазвичай для розрідження крові лікарі призначають спеціальні препарати, основою яких є ацетилсаліцилова кислота. Зміна способу життя і певні продукти також можуть допомогти запобігти розвитку тромбозу. Відомо, що профілактика є кращим лікуванням. Коли існують натуральні способи, які розріджують кров, чому б не скористатися ними?

Вода

Фото ShutterStock

По-перше, медики радять почати вести боротьбу зі зневодненням організму. Чиста вода сама по собі добре розріджує кров. А ось при нестачі вологи – ні правильна дієта, ні лікарські препарати не допоможуть поліпшити ситуацію.

Намагайтеся випивати 1,5-2 літри води на щоденній основі у тому випадку, якщо немає інших рекомендацій від лікаря.

Корисні жири

По-друге, вам необхідно включити в раціон корисні жири: оливкову і лляну олію, насіння соняшнику, жирну рибу або добавки риб’ячого жиру.

Рослинна їжа

Фото Unsplash.com

А ось з рослинною їжею необхідно бути вкрай обережними. Далеко не всі продукти, що містять клітковину, допомагають розріджувати кров.

Зазвичай кардіологи рекомендують уникати споживання зелених листових овочів і огірків тим людям, які борються з тромбозом. Зелень згущує кров і навіть нейтралізує вплив лікарських препаратів.

Зверніть увагу на яскраво-червоні, помаранчеві і жовті плоди: буряк, помідори, малину, полуницю, журавлину, цитрусові плоди, чорницю. Також додайте до раціону корінь імбиру, часник і цибулю.