Медики назвали продукт, провокуючий онкологію

5

Шановний доктор Роджер Лестер з Лондона розповів, який продукт може стати причиною утворення пухлини в кишечнику. Мова йде про улюблені ласощі багатьох – шоколаді. Іменного велика кількість цукру і транс-жирів у ньому можуть викликати рак.

Так лікар зазначив, що найчастіше продуктом, який викликає рак кишечника, називають м’ясо. Альо насправді шоколад йому нічим не поступається в цьому, більш того, може скласти навіть здорову конкуренцію. Лестер стверджує, що останнім часом дієтологи почали дуже часто говорити про згубний вплив червоного м яса на кишечник, і що даний продукт потрібно скорочувати в своєму раціоні і не вживати регулярно.

У свою чергу Лестер запевняє, що на сьогодні немає точних наукових і дослідних доказів, що підтверджують затвердження цих самих дієтологів. Сама теорія про шкідливий вплив м яса з’єднання явилася ще в сімдесятих роках минулого століття. Просто тоді експерти виявили, що ті, хто зовсім не їсти м яса, вегетаріанці, мають менший ризик захворіти на онкологію.

Лондонській фахівець ж запевняє, що дослідження було проведено не до кінця, навіть поверхово. Тоді медика варто зробити акцент ще й на спосіб життя в цілому людей, експерименти над якими вони проводили, їх генетику, здорові звички тощо. Але вчені тоді просто вирішили зробити піти легким шляхом, і зачепитися за головна відмінність між пацієнтами.

Британський лікар стверджує, що найбільше варто унікати шоколаду з високим вмістом жиру і цукру, оскільки саме ці два елементи в своєму надлишку і провокують утворення пухлин органів шлунково-кишковий тракт людини. А вісь що стосується м яса, то лікар навпаки зазначив, що повне його відсутність в раціоні може привести до розвитку анемії. Більше того, лікар і сам зізнався, що вживає його досить часто – близько п’яти разів на тиждень.

Відзначимо, що багато лікарів дотримуються такої версії, що шоколад з високим рівнем різних добавок призводить до негативних наслідків для здоров’я. Тому всі рекомендують вживати темний гіркій шоколад з високим відсотком вмісту какао-бобів.
Акценті