Лікарі назвали продукт, який не можна доїдати на другий день

3

Напевно не існує такої людини, яка б не вживав рис. Безсумнівно, він дуже корисний, смачний і поживний продукт. Однак служба охорони здоров’я США провела ряд експериментів і виявила, що вживання в їжу залишків рісу може погано позначитися на вашому здоров’ї сім’ї. Після такої їжі у людини може статися харчове отруєння.

Це може статися із-за того, що сирий рис часто містить спори Bacillus cereus – бактеріальної ланцюга. Саме вони можуть спровокувати харчове отруєння.

Альо також медики виявили, що такі бактерії можуть залишитися і після варіння рису. Саме тому в залишках рісу можуть розмножитися безліч цих шкідливих бактерій. Після чого вони атакують ваш організм з новою силою. Тому вчорашній рис може викликати пронос, блювоту і інші проблеми з системою травлення. Навіть якщо ви розігрієте рис заново, ці шкідливі бактерії не зникнуть.

Але відмовлятися від рісу з-за цього медики не рекомендують. Якщо його правильно зберігати, то він принесе вашому організму більше користі ніж шкоди. Варто зазначити, що не можна зберігати рис при кімнатній температури більше 1 години.