Лікар розповіла, які небезпеки таїть у собі чай

1

Експерт попереджує, що звичне чаювання з шоколадкою може призвести до утворення каменів у нирках.

— Завжди важливо пам ” ятати, що чай — це тонізуючий напій, який в залежності від генетичних особливостей може надавати різний вплив на здоров’я, — зазначила експерт.

В першу чергу обмежити споживання напою необхідно людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки в стадії загострення, з підвищеною кислотністю шлунка.

З-за високої концентрації кофеїну чай може викликати головний біль і розлади нервової системи. Людям, які страждають гіпертонічною хворобою і атеросклерозом, варто взагалі відмовитися від міцного напою.

Експерт також розповів, що в чаї містяться оксалати — солі щавлевої кислоти, які у великій кількості може призвести до утворення каменів у нирках. Особливо в цьому плані небезпечний зелений чай. Крім того, солі щавлевої кислоти містяться в таких продуктах, як какао, шоколад, щавель, ревінь, кріп, інжир, цитрусові, буряк, петрушка і шпинат.

Чорний чай не варто пити людям, страждаючим безсонням, зазначила дієтолог, так як танін, що міститься в листі, посилює мозкову діяльність і активізує кровообіг.

Корисний при застуді чай з імбиром та лимоном може бути небезпечний для людей з хворобами шлунково-кишкового тракту. Додавати молоко в чай дієтолог не радить тим, у кого є проблеми з шлунком і кишечником. Експерт пояснила це тим, що молоко нейтралізує антиоксиданти і може викликати дискомфорт у шлунку.

Безпечних на перший погляд трав’яний чай варто з обережністю пити людям із захворюваннями серцево-судинної системи в стадії загострення або відразу після прийому медичних препаратів, а також страждають на алергічний бронхіт, риніт та бронхіальну астму.