Дієтолог перерахувала продукти, які рятують взимку від авітамінозу

1

Дієтолог Марият Мухіна перерахувала продукти, які рятують взимку від авітамінозу. За її словами, в цей час організм потребує найбільше у вітаміні D, B, C, а також в цинку і залозі.

В першу чергу, вважає лікар, в зимовий час року організму не вистачає вітаміну D, який зазвичай надходить від сонячних променів. Поповнити запас цієї корисної речовини можна, якщо вживати жирну рибу, особливо лосось і тунець, гриби, яйця і молочні продукти. Ще в рибі містяться омега-3 кислоти, які виступають помічниками у разі зимової хандрити, сухої шкіри, болючі відчуття в суглобах. Також часто людині не вистачає вітаміну B, зокрема, фолієвої кислоти. Вона важлива оскільки збільшує енергію, допомагає впоратися з депресивним станом і стреса. Дієтолог Марият Мухіна перерахувала їжу, завдяки якій можна отримати важливий вітамін: червоне м’ясо, яєчні жовтки, коричневий рис, ягоди, темну зелень, боби, авокадо, дріжджі і цільнозернові продукти.

Організму необхідний і вітамін C, сприятливо впливає на імунну систему, що полегшує ознаки захворювання і покращує засвоєння заліза. Тому варто звернути увагу на цитрусові і солодкий перець. За словами доктора медичних наук, якщо в склянку теплої води додати невелику кількість лимонного соку, це допоможе людині підбадьоритися.
Також взимку важливо надходження в організм заліза, так як воно допомагає у підтриманні активності. Елемент міститься в шпинаті, яловичої печінки, авокадо, сочевиці і картоплю зі шкіркою. Ще є сенс вживати продукти, що містять цинк, оскільки він благотворно впливає на імунітет, нігті, волосся і шкіру, страждають від холоду. Поліпшити стан можна, якщо вживати сирий мигдаль, арахіс, гарбузове насіння, темний шоколад, баранину і корінь імбиру. Фахівець відзначила: підтримати здоров’я взимку допоможе не тільки правильне харчування, але і прогулянки, загартовування та фізична активність.