Чому варто рішуче відмовитися пити чай з цукром

3

Чай треба пити без додавання цукру. На думку медиків, звичка регулярно вживати підсолоджений чай шкодити метаболічним процесах, провокує ожиріння і ряд інших захворювань.

Дієтологи считают чай з цукром небезпечним ворогом стрункої фігури. Справа в тому, що засвоєння швидких вуглеводів з гарячою рідиною відбувається швидше всього, що провокує зростання рівня цукру в крові.

Звичка пити чай з цукром, та ще класти в напій три-чотири ложки, сприяє розвитку резистентності до інсуліну, внаслідок чого може розвинутися діабет іншого типу. Некорисно це і для зубів.

Крім того, цукор в чаї (чорному) перешкоджає засвоєнню організмом вітаміну В1, необхідного для нормальної діяльності нервової системи.

Регулярне вживання більше двох ложок цукру може довести навіть до хвороби Альцгеймера, відзначають вчені. Дослідження показало, що у любителів надмірно солодкого напою ризики отримати слабоумство на 54% більше, ніж у інших.

Медики назвали три причини, які мотивують вас відмовитися пити чай з цукром.

По-перше, у вас із зрозумілих причин стабілізується вага. По-друге, в два рази ефективніше буде працювати кишечник, так як прискориться метаболізм. По-третє, стан шкіри помітно поліпшиться: зникнуть вугри та прищі.

Нагадаємо, що цукор посилює глікації — процес, при якому надлишки молекул цукру прикріплюються до колагену і пошкоджують його. Саме цей процес прискорює старіння шкіри, сприяє утворенню зморшок, порушує пігментацію. Відмова від цукру робить шкіру гладкою і сяючою.