5 несподіваних продуктів, які викликають запалення в організмі

621
Фото Pixabay.com

Всі ми знаємо, що фаст-фуд не несе нам нічого, окрім зайвих калорій. Можливо, ви здивуєтеся, але продукти, які ми довгі роки вважали корисними, також можуть спровокувати неприємні симптоми.

Ми розповімо про 5 продуктів, які, здавалося б, не представляють ніякої загрози, проте часто стають причиною різних запальних процесів в організмі.

Несподівано в список потрапив йогурт. Але, йдеться про солодкі види йогурту, з додаванням ароматизаторів. Через високий вміст цукру, цей продукт може викликати неабияке запалення будь-якого відділу травної системи. Щоб не опинитися в лікарні на довгий термін, зверніть увагу на йогурт без добавок. Наприклад, грецький або з біфідобактеріями, які позитивно впливають на роботу шлунка.

Якщо ви полюбляєте овочеві салати, будьте обережні з таким інгредієнтом, як томат, оскільки в ньому міститься небезпечний елемент соланін, який досягає свого піку в зелених плодах. Надмірне попадання цього елементу в кров загрожує розвитком запальних елементів в кишечнику, крім того, якщо у вас є проблеми з суглобами, будьте вкрай обережні із вживанням томатів.

Алергікам не слід захоплюватися пшеницею. Вироби з пшениці сприяють викиду інсуліну, що призводить до небажаних висипань на шкірі. Людям, що страждають алергією на глютен, необхідно повністю відмовитися від пшениці і страв з її використанням, оскільки інакше можливі запалення шлунку, кишечника і навіть кровотечі.

Одним з головних алергенів по праву вважаються цитрусові. У світі не так багато людей, які можуть поскаржитися на серйозні наслідки вживання цих плодів, та все ж улюблені нами апельсини можуть сприяти розвитку хронічних захворювань. Гістамін, яким переповнюється наш організм після вживання цитрусових, веде до утворення запальних процесів.

Вівсяні пластівці. Напевно, найнесподіваніший продукт. Ми з дитинства знаємо, що вівсяна каша необхідна для повноцінного росту і розвитку молодого організму. Проте є люди, які насилу переварюють деякі злакові білки. Організм, у свою чергу, не може визначити їх походження і розпочинає активну боротьбу з білком шляхом вироблення антитіл. Знову ж таки, відбувається викид гістаміну, починається запалення.

Ще одне важливе уточнення: при приготуванні вівсяної каші обов’язково додавайте трохи вершкового масла – якщо цього не зробити, то, через відсутність жирів, вівсянка почне вимивати кальцій з вашого організму.